2022 KAPLAN YIL

“SENİN ALMAYA CESARET EDEMEDİĞİN RİSKLERİ ALANLAR, SENİN YAŞAMAK İSTEDİĞİN HAYATI YAŞARLAR” SOKRATES

Pek çoğumuz için zorlu geçen bir senenin ardından yeni yıl için güzel dilekler sıralama zamanının geldiği bu yeni yıl arifesinde neredeyse hepimiz 2020 yılını da aratan 2021’in bir an önce bitip beraberinde tüm hastalık ve sıkıntıları bir daha dönmemek üzere götürmesini ümit ediyor ve yeni yılda hayatımızın daha güzel olmasını umuyoruz.

         Her zorluğun içinde mutlaka kolaylıklar, fırsatlar ve güzellikler olduğu kadar, her güzellik de içinde zorluklar ve acılar barındırır…İşte hayat dediğimiz de tam olarak bu değil midir? 2021 Her ne kadar zorluklar, acı deneyimler, kısıtlamalar ve korku ile geçirdiğimiz bir yıl da olsa, acısıyla tatlısıyla bizi biz yapan kendimiz ile baş başa kaldığımız, kendimizi sorguladığımız, çevremizdekilerin ve elimizdekilerin kıymetini bildiğimiz ve değişim sürecinden geçtiğimiz bir yıl oldu. Tüm sorunlar ve yaşadığımız problemler bir anda yeni yılla birlikte bitmeyecek tabii ki. Ancak bu değişim sürecinde hepimiz olanaklarımız ölçüsünde bir kabuk değişimine girdik ve bu süreç 2022 yılı için de tamamlanmaya devam edecek fakat bir daha asla eskiye dönemeyeceğiz.

Çin takviminde her yıl iki elementle sembolize edilir demiştik. 2022 yılı da sütunda görüldüğü üzere üstte Yang Su, altta ise Çin takvimindeki 12 hayvan burcundan Kaplan- Ağaç elementi ile temsil ediliyor. Ve yine senenin ruhunu anlayabilmek için öncelikle seneyi sembolize eden bu iki elementin birbiri ile uyumlu olup olmadığına bakıyoruz. Elementler arasındaki yapıcı ve yıkıcı döngüye göre birbirleri ile uyumlu elementler (ağaç/ateş – ağaç, ateşi besler vb.) senenin sakin ve huzur içinde geçeceğini, birbiri ile anlaşamayan zıt elementler (Ateş/su – su, ateşi söndürür veya metal/ağaç – metal, ağacı keser) ise çatışmaları, kavgayı ve zorlukları beraberinde getirdikleri için senenin pek de kolay geçmeyeceğini anlatır. Bu bilgiler ışığında yeni yıla baktığımızda, Su ve Ağaç arasında uyumlu bir ilişki (su, ağacı destekler) olduğunu görüyoruz. 2022 yılı belirttiğimiz gibi Kaplan (Yang ağaç) üzerinde Yang su ile temsil ediliyor. Element sistemine göre birbirini destekleyen bir enerjiye sahip. Bugünü anlamak için geçmişe baktığımızda, 2018 (toprak/toprak) yılında da birbirleriyle uyumlu elementler vardı ve ABD ile Kuzey Kore arasında anlaşma imzalanmıştı. 2019 (su/toprak) yılında ise elementler arasındaki uyumsuzluk sonucunda anlaşma bozulmuş ve yeniden gerilimli günlere dönülmüştü.

               Geçtiğimiz yılın elementleri olan Metal/Su uyumlu bir ilişki olsa da elementlerin özelliğinden dolayı metal; savaş ve silahlarla ilişkilidir ve su da korku ile temsil edilir bu nedenledir ki İran ve ABD arasında yine gergin ilişki söz konusu olmuştu.

Bu yıl ise element döngüsündeki uyumlu hali göz önüne alırsak, uluslararası ilişkilerde iyileşme olabileceğini ön görebiliriz ancak yine de elementlerin özellikleri bu uyumu etkileyebilecektir.

2019 yılından beri yaşadığımız su/metal döngüsünde; su karanlıktır ve korku yayar. Metal ise yine soğuk ve serttir, gerginlik yaratır. Ateşin kayıp olması ise tüm bu korkuların ve gerginliklerin artmasına neden olmuştu.

               Bu yıl yang ağacın içinde bulunan ateş elementi, az da olsa pozitif enerji, iyimserlik ve sıcaklık getirecektir. Ağaç her zaman umut ve yeni oluşumlardır. Kaplan (yang ağaç) da iyimserlik getirecek ancak üzerindeki yang suyun etkisi dikkatli olunmaz ve planlı hareket edilmezse sert kavgaları tetikleyebilecektir. Kaplan (yang ağaç), karşı karşıya gelinebilecek çatışmalar hatta savaş ve yıkıcı hareketler barındırsa da 2022 çok daha pozitif, üretken ve barışçıl, tedavi edici, iyileştirici ya da iyileştirme için arzu duyulan bir yıl olacaktır. Covid19 felaketinin iki yıldır yıktığı, zarar verdiği pek çok şeyi iyileştirebilecektir. Yerleşmiş olumsuzluklarla da yüzleşmemizi sağlayarak huzuru getirebilecektir.

2022 yılının duygusal, ruhsal ve ekonomik olarak yeniden yapılanma ile ilgili bir yıl olacağını ve 2020/2021 yılları boyunca süren salgının neden olduğu yıkım, çatışmalar, yanlış anlaşılmalar ve yaşanan ekonomik krizi, dünya ekonomisinde teknolojik gelişim ve evrimleşme açısından daha canlı ve yeni kriterlere dayalı farklı bir bakış açısının başlangıcı ve tedavi edeceği bir yıl olacağını öngörebiliyoruz. Yeni yılın elementleri bizlere geçtiğimiz yılların korku dolu günlerini geride bırakmaya başlayacağımız, hareketli ve bereketli, bir yıl olacağını söylemekte. Her şeye rağmen ilkbahar elementi olan ağaç yeni umutlar ve iyiliklerle geliyor. Yang su / kaplan yılı; yaratıcılık, büyüme, hareket ve seyahati yeniden canlandıracak, son iki yılın kayıplarını iyileştirmeye çalışacak. Yang su/kaplan iyileştirme getirecek ancak bu çok düzgün ve sakin olamayacak. Zira kaplan hiç uysal bir hayvan değil. Fırtınalar, inişler ve çıkışlarla dolu bir yıl olacak. Kazalar, türbülans ve doğal afetler yine hayatımızın parçası olacak. Özgürlük, insan hakları ve yenilikler öncelikli olacak. Yılın elementiyle aynı olan şubat ayı değişikliklere gebe bir ay. Yine agresif bir geçiş ayı olan nisan pek çok değişimin yaşanabileceği bir ay olarak önümüze gelecektir. Özellikle mayıs, ağustos ve ekim aylarında olabilecek isyanlar, öfkeler yıkıcı olabileği için dikkatli olmakta fayda var.

Senenin birinci elementi Yang Su’dan bahsedecek olursak; Yang su gününde doğmuş biri çok enerjik, agresif, tutkulu, okyanus gibi kontrol edilemez ve hedef odaklı olurlar. Görüntü olarak bazen oldukça soğuk, sabırsız ve kışkırtıcı görünebilirler. Yang su insanları da su gibi çok zeki, hevesli, özverili, çok yetenekli ve çok özeldirler. Amaçlarına ulaşmada çok rahat aksiyon alabilirler ve çok güçlü sezgilere sahiptirler. Doğru yönetim ve yaratıcı özelliklere sahiptirler. Eril enerjiye sahip, güçlü, zorlayıcı ve ileri görüşlü liderdirler. Bu grup insanları yalnızca yaratıcı, zeki ve başarılı değil aynı zamanda yardımsever, çevreye ve tüm canlılara duyarlılar ve pek çok yardım kuruluşuna ciddi miktarlarda bağışlar yaparak katkıda bulunurlar. Bill Gates tipik bir yang su insanıdır, enerjik, zeki, yaratıcı ve öncü. Yang su kadınları da eşitlikçi, zeki, güzel, etkileyici hem güçlü hem de başarılıdırlar.

Bir yang su insanı olan Beethoven 9. Senfonisinde sanki yang su insanının portresini çizmektedir. Okyanus gibi agresif ve derin. Ülkemiz sanatçılarından ise Onur Tuna, son derece enerjik, yerinde duramayan, aynı anda birden fazla projede çalışabilen tipik bir yang su/kaplan insanıdır. Pek çok müzisyenin, sanatçının yang su olması tesadüf değildir. Ör; Paul Mc Cartney, Jimmy Page, Yelizaveta Glinka (Rus kadın doktor ve insan hakları aktivisti), Harlan Coben, Volkan Konak, Kenan Doğulu, Can Yücel, Yılmaz Erdoğan.

2022 yılının ikinci elementi Kaplan; Çin burçlarında üçüncü burçtur ve güçlü ağaçla temsil edilir. İlkbaharı temsil ettiği içinde yenilenmeyi, başlangıçları ve umudu temsil eder. Artık şimdiye kadar yaşadığımız korku ve endişe yerini umuda ve tatlı sıcaklıklara bırakacaktır. İçinde uzun zamandır hayatımızda olmayan ateşi barındırdığı için kaplanla birlikte optimizm ve güven ortamını yeniden kazanabileceğiz. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren hissetmeye başlayabileceğiz.

 60 yıllık döngü- 1962 de neler oldu?

Çin takviminde altmış yılda bir aynı elementler gelir ve altmış yıl önce olan olayların benzerleri yaşanır. Yang suyun şiddetli ve agresif karakteri yine bizleri terör hareketlerine maruz bırakacaktır. Altmış yıl öncesine gidersek;

Altmış yıl önce 1962 de yine kaplan yılında USA başkanı John Kennedy, Küba da Sovyet füzeleri olduğunu açıkladı ve Amerikan donanması Küba’yı ablukaya aldı. Füze krizi dünyayı nükleer savaş tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yine aynı yıl Çin ve Hindistan arasında problemler çıkmış ve neyse ki Kasım 1962 de hem Küba hem de Çin ateşkes imzalamıştır.

Yemen’de Eylül 1962 de Albay Sallal iktidarı ele geçirdi. 21 Eylül 1962 de kadınlar, artan kaçırma olaylarını protesto için yürümüşlerdir. İstanbul’da işverenleri Denizcilik Bankası’nın iş sözleşmesini bozması üzerine liman işçileri grev başlattı. 22 Şubat 1962 de Harp Okulu komutanı Talat Aydemir ve arkadaşları darbe girişiminde bulundular. EOKA’cılar Kıbrıs’ta iki camiye bomba attılar. Ankara’da çıplak yürüyen işsizler başbakan İsmet İnönü’nün istifasını istediler.

Doğal afetler;

Kaplanın kara hayvanı olması ve seyahat yıldızı olması karayolu seyahatini de artıracağı için trafik kazalarını da beraberinde getirecektir. Aynı zamanda havayolu ve tren kazalarını da tetikleyecektir. Ağaç/su bir arada toprağı zayıflatacağı için toprakla ilgili kazaları yıl boyunca duyabileceğiz. Yanardağlar yeniden faaliyete geçebilecek, maden göçükleri ve patlamalar artacaktır. Peru da Ocak 1962 yılında meydana gelen deprem 4 bin insanın ölümüne neden olmuştur. Yine İran’da meydana gelen depremde 20 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Iğdır’da meydana gelen deprem de 5000 ev yıkılmış ve 25 bin kişi evsiz kalmıştır. 8 Ocak 1962 de Hollanda’da tren kazası sonucu 93 kişi hayatını kaybetmiştir.

Kültür, sanat ve bilimdeki gelişmeler;

Su elementi yaratıcılık, sanat ve yeteneklerle ilgili olduğu için, pek tabi ki istenmeyen olayların yanı sıra güzel şeyler de yaşandı. 3 Temmuz 1962 de Cezayir, 6 Ağustos 1962 de de Jamaika bağımsızlığına kavuştu.1962 de ABD John Glenn’i uzaya gönderdi. Sovyetler birliği Mars’a ilk roketi fırlattı.  22 Nisan 1962 Anayasa mahkemesi ve Yüksek Hakimler kurulu kurulmasına karar verildi ve 25 Nisan 1962 de Anayasa Mahkemesi kuruldu. 5 Ekim 1965 de John Lennon’un başında olduğu Beatles’ın hit şarkısı “Love Me Do” piyasaya çıktı. 17 Ekim 1962 de İlk James Bond filmi “Dr. No” gösterime girdi.  Heykeltıraş İlhan Koman 31. Venedik Bienali’nde “Giacometti Ödülü’nü aldı. 60 yıl öncesinde yaşananlara baktığımızda, tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen kültür, sanat ve teknoloji alanlarında günümüzü etkileyen, yenilikler ve gelişmeler olmuş, bu da demek oluyor ki bu yılda her şeye rağmen güzelliklerle dolu bir yeni yıl olacaktır.

2021 yılında Sağlık

Ağaç Çin tıbbında karaciğeri, kemiklerimizi yani uzuvlarımızın gelişimini, büyümesini ve hareketi temsil eder. Bu da yıl boyu hareket halinde olacağımız anlamına gelmekte. İnsanlar daha fazla mobil olacaklar, spora yönelecekler ve seyahat edecekler.

Su elementi; böbrekler, idrar yolları ve üreme organları ile ilgilidir ve bu sene zayıf olan su elementini dengelemek için Omega3 kullanmalıyız. Su ve ağaç, toprakla zıtlık içindedir ve mide ve sindirim sistemimizi korumak ve toprak elementimizi dengelemek için CoQ10 alarak ateş elementini besleyip toprağı desteklemeliyiz. Bol antioxidan kullanarak da toprak elementini dengeler ve hücrelerimizi de korumuş oluruz. Pandemi ise bu senenin ikinci yarısından itibaren kontrol altına alınabilecek ve hayatımızda sıradan bir enfeksiyon olarak yerini alacak.

2022 de Ekonomi

Yang kaplan ilkbahar ağacıdır ve yang ateş ve yang toprak barındırır. Bu demek oluyor ki güçlü ateş elementini besliyor ve uzun süredir olmayan ateş elementi pozitif enerjisi ve sıcaklığıyla hayatımıza giriyor.

Ateş elementinin belirmesiyle birlikte ekonomide iyileşmenin izlerini görmeye başlayabileceğiz. Türbülanslı olsa bile uzun süredir durgunluk yaşayan eğlence sektörü ve restoran, lokanta işletmelerinde iyileşme başlayacak. Kaplan aynı zamanda güçlü bir seyahat yıldızı olduğu için seyahatler artacak, turizm şirketleri ve havayolu şirketleri çok kötü günler geçirdikleri iki yılın sonunda normale dönebileceklerdir. Pandemi kontrol altına alınabilecek ve bununla birlikte de seyahatler başlayacak.

Yang kaplan ilkbahar ağacıdır ve yang ateş ve yang toprak barındırır. Bu demek oluyor ki güçlü ateş elementini besliyor ve uzun süredir olmayan ateş elementi pozitif enerjisi ve sıcaklığıyla hayatımıza giriyor.

2022’nin en önemli getirisi pandeminin kontrol altına alınabilmesi olacaktır. Yani eski normallerimize dönme şansı elde edebileceğiz.

Bu yıl ekonomide şanslı sektörler hangileri olacak; İnişli, çıkışlı bir sene olacak ancak yine de belirttiğimiz elementlere ait sektörler diğerlerine göre daha iyi bir durumda olabilecek.

En iyi sektör Metal elementine ait; Metal için ağaç para demek ve bu sene ağaç var. Metal elementinin temsil ettiği sektörler ise; Otomotiv, mühendislik, bankacılık, teknoloji, güzellik ve makine sektörleridir.

İkinci iyi sektör toprak elementine ait; Toprak elementinin temsil ettiği sektörler. Toprak için su, para demektir. Maden, sigorta, gayrimenkul, inşaat, madencilik, otelcilik, tarım, sigorta, teknoloji ve software (yazılım) sektörleri olacak.

Su elementinin temsil ettiği sektörler; Su elementine ait sektörlerde büyüme ve gelişme yaşayacaklar. Ağaç bu sektörün de iyileşmesini sağlayacaktır ancak karlı olamayacaktır. Nakliye, ulaşım, haberleşme, denizcilik ve içecek sektörü.     

Ağaç elementindeki sektörler; Ağaç elementine ait sektörler ciddi rekabet içinde olacaklardır. İletişim, ulaştırma ve gemicilik, tekstil, medya, kâğıt, magazin.

Ateş elementine ait; temsil ettiği sektörler en sıkıntılı sektörler olacak. Ateş için metal, para ve bu yıl kayıp. Enerji, yeme-içme, eğlence, finans, kimya…

Özetlersek; Metal, toprak ve su elementlerinin temsil ettikleri sektörler iş yapacaklar. Ağaç ve ateş elementlerinin temsil ettikleri sektörler için ise 2022 pek parlak geçecek diyemeyeceğiz.

Kaplan burcuyla uyumlu burçlar;

Bu senenin en şanslı ve uyumlu burcu domuz burçları. Domuz senesinde doğduysanız 2022 senesinde huzurlu ve uyumlu olacaksınız. Köpek ve At senesinde doğanlarda huzurdan nasiplerini alacaklar.

Kaplan burcuyla zıt burçlar;

Yılın en dikkatli olması gereken burcu maymunlar. Kaplanlar, Maymunlarla zıtlık yaşarlar. Eğer haritanızda maymun varsa, bulunduğu sütuna göre iş veya ev değişikliği yapabilirsiniz. Özellikle gün hanenizde ise ilişkilere dikkat. Bu tür zıtlıklar genellikle hayatınızda iniş/çıkışlara, harekete, değişikliklere ve kazalara neden olabilir. Yıl boyu dikkatli olmalı, riskli sporlardan uzak durmaya çalışmalısınız. Yamaç paraşütü, araba yarışı vb.

Kaplan yılında sembolik yıldızlar;

Kaplan; Yin metal yılında veya gününde doğanlar veya sonu 51, 61, 71, 81, 91 gibi için Nobleman yani koruyucu melek. Nobleman, astrolojide en güçlü olumlu etkilerinden birini temsil eder. Genellikle engellere ve zorluklara bir çözüm getirerek yılın daha rahat ve sorunsuz geçmesine yardımcı olur. Karşınıza, size yol gösterecek, destek olacak insanlar çıkarır. Yolunuzu açar, aydınlatır. Adeta gölgeniz olur, sizi korur, kollar. 2021 sizin Nobleman yılınızsa yolunuz açıktır ve yeni projeler, yeni hedefler için bu güzel şanstan faydalanın. Şans sizden yana. Bu çok önemli bir melek ve yıl boyu korunacak kollanacak, şanslı olacaksınız. 

Bazi sisteminde Yang su için kaplan akademik yıldızdır. Önemli bir yıldızdır, kişinin yeteneğini ve entelektüel yapabilirliğinin yolunu açar. Bu yıl doğacak çocuklar için oldukça iyi bir şans zira akademik yıldızla doğacaklar. Teknolojiyi kolay öğrenen, iyi dereceler elde edebilecek yani sevdikleri işi yaptıkları sürece parlayacaklardır. Haritalarında kaplan olanlar daha hareketli olacaklar.

3’lü ceza

Kaplan; yılan ve maymunla bir araya gelince ateş cezası oluşturur. Eğer haritanızda bu üç element varsa ve iyi elementiniz değilse, şubat, ağustos ve mayıs aylarında dikkatli olmaya çalışın. İlişkilerinizde, kalp/damar düzeninizde, yangınla ilgili kazalar, hukuki olaylar mahkeme vs. ve enfeksiyonla ilgili durumlarda dikkatli olmaya çalışın.

Kaplan; At ve köpekle birlikte ciddi ateş kombinasyonu oluşturur ve ateşle ilgili kazaları ve patlamaları tetikler. Özellikle haziran ve ekim aylarına dikkat edelim. Ateş iyi elementiniz ise Kaplan, size şans ve maddi kazanç getirecektir. Ancak değilse, haritanızda yukarıda bahsettiğimiz hayvanlara sahip iseniz, sağlığınıza dikkat ederken ay, gün ve yıl sütunlarında hangisinde bulunduğuna bağlı olarak partnerinizle, ebeveynlerinizle olan ilişkiniz için de aynı tehlike söz konusudur ve dikkatli olmanız konusunda uyarıda bulunmak isteriz.

022 FENG SHUİ ENERJİLERİ

Sağlık, maddi kaynaklar ve kazançlar ile ilgili konularda zorlu geçen son iki yılın ardından, 2022-kaplan yılında da bu konular önceliğimiz olacaktır. Bu yılın mekân enerjileri diğer yıllara oranla her zamankinden daha da etkili olacak. Ya çifte şans ya da çifte şanssızlık getirebilecek. Hele bir de aydan gelen olumsuz enerjilerle birleşince etkileri kaçılamaz hale gelebilir. Bu nedenle olumsuz enerjilerin bulunduğu güneybatı, doğu, merkez ve batı yönlerinde daha temkinli ve dikkatli olmakta ve yapılan önerilere önem vermekte fayda var. Özellikle de giriş kapısı, yatak odası ve çalışma odası bu yönlerde olanlar bu yıl daha da dikkatli olmalı. Mekanlarımızda bu yıl olumlu enerjilerin bulunduğu alanları daha etkin kullanarak, olumsuz enerjili bölgelerde ise gerekli önlemleri alarak 2022 yılının bize getireceği şanstan mümkün olduğunca faydalanabiliriz. 

Merkez; En fazla dikkat etmemiz gereken alan. Hastalıklara, kazalara ve maddi kayıplara neden olabilecek şanssızlık getiren olumsuz enerjinin etkisi bu yıl her zamankinden daha fazla olabilir. Sakin bırakılması ve aktive edilmemesi gereken bir alan. Bu alanda sakın çılgın partiler vermeyin, sesli ve hareketli objeler kullanmayın, yüksek sesle televizyon ya da müzik dinlemeyin, motorlu aletler kullanarak herhangi bir yıkım, tadilat veya tamirat işine de girişmeyin. Bu olumsuz enerjinin etkisini mümkün olduğunca dengeleyebilmek için altılı metal rüzgâr çanı, metal para, metal objeler veya tuzlu su kullanabilirsiniz.

Kuzey; Bolluk, bereket ve başarı enerjilerinin bulunduğu şanslı alanlardan biri. Giriş kapınız, yatak odanız, çalışma odanız- bu alandaysa rekabetçi yarışma koşullarında şans sizden yana. Bu alanda bol bol vakit geçirerek size şan, şöhret ve itibar kazandırabilecek bu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanabilirsiniz. Değerlendirmeye çalışın. Öte yandan çok yüksek düzeyde ses, tamirat-tadilat ve kazı yapılması, bu olumlu enerjileri gölgeleyecek tehdit edici enerjileri harekete geçirebilir. Bu nedenle bu alanda da mümkün olduğunca tamirattan kaçınmanızda ve bu yöne doğru oturmamanızda fayda var.

Kuzeybatı; Başarı, kariyerde ilerleme ve mentor şansını da beraberinde getirecek bu alandaki enerjiler özellikle lider konumunda olanlar, yöneticiler, politikacılar başta olmak üzere bu alanı etkin kullananlara yıl boyunca destek olacak. Öte yandan bu enerjilerin çok yoğun olması da aktif ve yoğun çalışma temposunu beraberinde getireceğinden aşırı stres ve yorgunluk nedeniyle sağlığınız bozulabilir. Dikkatli olarak, hayatınızdaki çalışma ve dinlenme dengelerinin bozulmasına izin vermeyin. Aktif alanlardaki güçlü enerjiyi dengelemek üzere su içinde üçlü bambu kullanabilirsiniz

Batı; Yıl boyunca etkili olacak olumsuz enerjiler nedeniyle dikkatli olmamız gereken bir diğer önemli alan. Para kaybı, kandırılma, aldatılma, çatışma, saldırı, yaralama, hırsızlık gibi olayları tetikleyecek olumsuz enerjiler nedeniyle bu alandaki kapı ve pencerelerinizin emniyetine, elektrik tesisatınızın ve alarm sisteminizin güvenliğine öncelik vermenizde fayda var. Ayrıca yanlış anlaşılmaları, baskı ve dedikodulara da yol açacak bu olumsuz enerjiler bazı istenmeyen durumları veya skandalları da beraberinde getirebilir. İyi niyetinizi suiistimal edebilecek güvendiğiniz ve tanıdığınız insanlara karşı daha da dikkatli olmanızda fayda var.  Kesici aletleri kullanırken yaralanmalara karşı da dikkatli olun… Giriş kapınız, yatak odanız ya da çalışma odanız bu alandaysa mümkünse başka alanları kullanın. Eğer bu alanları kullanmak durumundaysanız bu alanda her türlü sesli ve hareketli objeleri kullanmaktan kaçının ve kişisel korunma sembollerinizi yanınızdan ayırmayın. Ayrıca bu alanda üçlü bambu da kullanarak bu enerjileri dengeleyebilirsiniz.

Güneybatı; Bulunmaktan kaçınmamız gereken bir başka bölge. Hastalık enerjisi barındıran bu alanda da mümkün olduğunca az zaman geçirmekte fayda var. Özellikle de yatak odası ve ana giriş kapısı bu yönde olanlar. Sağlığınıza gereken önemi vermeli ve gerekli kontrollerinizi zamanında yaptırmalısınız. Bu alandaki olumsuz enerjileri harekete geçirebilecek herhangi bir tadilat tamirat işine de girişmemeli, hareketli ve sesli objeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Çokça metal objeler, altılı metal para bulundurmak, tuzlu su kullanmak bu olumsuz enerjileri dengelemeye yardımcı olabilir.

Güney; En şanslı yönlerimizden bir diğeri. Eğer giriş kapınız, çalışma veya oturma alanlarınızdan biri bu bölgede ise o zaman güzel haberler bekleyebilirsiniz. Bu alandaki olumlu enerjiler size kariyer fırsatları ve terfi imkanları ile karşılaşmanızı sağlayabilir. Giriş kapısı bu yönde olanlar şöhret ve tanınma, büyüme ve genişleme kapınızda. Özellikle öğrenciler ve önemli projelerde çalışanlar, burada çokça vakit geçirin, parti verin, eğlenin, çalışın. yeter ki bu olumlu enerjilerin etkisinden olabildiğince faydalanın.

Güneydoğu; Yazarlar, öğrenciler, akademik çalışma yapanlar, sanatla ilgilenenler, sağlık sektöründe olanlar ve işi yaratıcılık ile ilgili olan ya da yaratıcılık sektöründe çalışanlar bu yıl burada bolca vakit geçirin. Ofisiniz veya çalışma odanız bu yönde ise toplantılarınızı bu alanda yapmanızda fayda var. Bu alanın enerjileri sizin hayalleriniz ve de azminiz ile birleşince bir bakın bu yıl neler oluyor. Eğer yatak odanız bu alandaysa; bu yıl ilişkilerde ve aşkta şans sizden yana hem de çifte şans. Ancak ikili ilişkilerde gene de dikkati elden bırakmayın, yanlış anlaşılmalar sonucu hayatınıza istenmeyen ilişkileri de çekebilirsiniz.

Doğu; Bu alanda da ne yazık ki hırsızlık, maddi kayıplara, kavga ve kargaşaya neden olabilecek olumsuz enerjiler söz konusu. Özellikle yatak odası bu alanda olanlar ikili ilişkilerinizde daha da dikkatli olun. Dedikodulara, kandırılmalara ve hırsızlıklara karşı uyanık olmalısınız. Ayrıca küçük olaylar büyütülmeden çözülmeye çalışılmalı yoksa daha büyük çatışmalara ve sonu yargıya varabilecek kavgalara neden olabilir. Bu alanda kırmızı renkli objeler kullanmak olumsuz enerjilerin etkisini azaltabilecektir. Kırmızı yastıklar, örtüler vb. Ayrıca bu alanda da sesli ve hareketli objeler kullanmamalı ve büyük çapta tadilat ve tamirat işlerine girişmemelisiniz.

Kuzeydoğu; Değerlendirmemiz ve mümkün olduğunca çokça vakit geçirmemiz gereken bir başka güzel yönümüz. 2022 yılının en şanslı sayılabilecek bolluk ve bereket enerjisi ile yeni fırsatları beraberinde getirecek olumlu enerjiler bu alanda… Ama diğer taraftan da olumsuz enerjilerin de etkili olmaması için de yüzümüz bu yöne doğru oturmaktan kaçınmalı ve bu alanı da sessiz ve sakin bırakmalıyız. Bu alanda sesli ve hareketli objeler kullanmak, tadilat ve tamirat yapmaktan kaçınmalıyız.

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır.  Yukarıda mekanlarımızı yıl boyunca etkileyecek çok genel durumlardan bahsettik.  Oysaki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın feng shui analizini yaptırabilirsiniz.

GÜZEL BİR YIL DİLİYORUZ…

Bir yanıt yazın